Over Buhler Thermal Processing Technologies

BUHLER Thermal Processing Technologies
Met de overname van Aeroglide Corporation in 2008 werd Bühler wereldwijd marktleider in thermische processing technologie. Buhler drogers, roasters, toasters, ovens en koelers worden wereldwijd erkend voor het superieure airflow-design en de hoogwaardige constructie. Deze elementen zorgen samen voor een maximaal rendement.

Bühler ontwerpt en produceert op maat gemaakte oplossingen die aan de unieke vraag van haar klanten voldoen. Bij elk project is het motto “Perfectie in Thermal Processing “. Expertise op alle gebieden van het drogen en thermische verwerking geeft verwerkers in diverse marktsectoren een voorsprong op de concurrentie.

 

FOOD
Buhler’s unieke airflow-design zorgt voor een gelijkmatige verwarming en luchtbehandeling voor ontbijtgranen, snacks, gezoet fruit, noten, aardappelproducten en andere voedingsmiddelen. Voordelen zijn onder meer de maximale productkwaliteit, uniforme kleur en vochtgehalte. Dankzij de hoge thermische efficiëntie van de droger en uitgebalanceerd airflow-design wordt er ook nog eens energie bespaard.

 

PETFOOD EN AQUAFEED

Bühler is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor het drogen van voer voor huisdieren en aquafeed. Innovaties zijn onder andere de multiple-pass drogers, drogers met sequentieel ingedeelde zones, geavanceerde controlesystemen en een oscillerende feeder voor een gelijkmatige bodembelasting. Bij de drogers van Bühler is hygiëne een prioriteit. Alle ontwerpen nemen eisen van de klant op het gebied van afvalverwering en reiniging in acht. Voorbeelden hiervan zijn volledige toegang tot het binnenwerk voor inspectie, reiniging en onderhoud, eliminatie van verzamelpunten van afval, boetemanagement en clean-in-place systemen.

 

INDUSTRIËLE TOEPASSINGEN

Omdat bij de verwerking van houtskool, polymeren, synthetisch rubber en andere industriële producten de drogers van Bühler bestand moeten zijn tegen hoge temperaturen en zware omstandigheden, hebben ze een stevige, robuuste constructie. Bijzondere ontwerpeisen kunnen onder meer precieze voorwaarden voor de luchtstroom en gelijkmatigheid van temperatuur zijn, maar ook speciale staalsoorten, speciale afwerking van oppervlaktes voor hygiënische doeleinden, of zeer specifieke PLC- gebaseerde besturingssystemen voor vochtregulering en monitoring.

Wilt u meer informatie? Wij staan klaar voor uw vragen